Na sídlisku Dubnička v Bánovciach nad Bebravou upravili organizáciu dopravy

Na sídlisku Dubnička v Bánovciach nad Bebravou zjednosmernili viaceré časti ulíc. Plánovanú zmenu organizácie dopravy a dopravného značenia ukončila samospráva v tomto období, informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.
„Zmenu organizácie dopravy a dopravného značenia na sídlisku sme realizovali v zmysle odsúhlasenej projektovej dokumentácie, práce na genereli sú už ukončené,“ uviedol Schlesinger.
Po novom je podľa neho na Dubničke časť desiatich vybraných ulíc zjednosmernená, súčasťou projektu je i osadenie nového dopravného značenia, vybudovanie nových odstavných plôch a podobne. „Realizáciu ostatných rekonštrukcií zabezpečíme na základe schváleného PPP projektu, práce by mali začať na jar budúceho roka,“ doplnil.
Úprava organizácie dopravy vyplynula z generelu, výstupov komisie dopravy a stretnutia s mestskými poslancami. Mesto tak reagovalo aj na podnety občanov, aby vyhovelo predloženým požiadavkám a skvalitnilo dopravnú situáciu na sídlisku.
Cieľom samosprávy je okrem zjednodušenia dopravnej situácie na Dubničke aj zvýšenie bezpečnosti chodcov a cyklistov, predchádzanie kolíznym situáciám, v rámci komplexného riešenia je prioritou taktiež zvýšenie počtu parkovacích miest.

Súvisiace články

Aktuálne správy