Obľúbená turistická destinácia si začala účtovať tisíc eur za fotografovanie

, businessinsider Foto:thinkstock

Scenéria ako zo sna, ideálna na komerčné účely. Tak prečo by mal mať možnosť vyfotiť si Positano ktokoľvek zadarmo?

Idylická rybárska osada Positano, ležiaca na pobreží Amalfi, patrí k tým najčastejšie zobrazovaným miestam na Instagrame. Grécke biele strechy sa tu spájajú s panorámou New Yorku. Zdá sa však, že mesto nie je práve nadšené svojou popularitou. Miestny starosta Michele De Lucia pre The Times vyhlásil, že mesto zaviedlo poplatok za fotografovanie vo výške 1000 eur. Každý, kto by si chcel vyfotografovať úžasné pozadie na reklamné alebo komerčné účely, bude musieť požiadať o povolenie. Nakrúcanie komerčných videí bude spoplatnené na 2000 eur.

Turisti a novinári môžu zostať pokojní, pretože akékoľvek fotografie alebo filmy, ktoré sú vytvorené za účelom vzdelávania, na žurnalistické alebo súkromné ​​účely, budú od poplatku oslobodené. Michele De Lucia, starosta mesta, to komentoval tým, že "nie každý získa povolenie spojiť svoju značku s Positanom. Robíme to aj kvôli bezpečnosti, pretože improvizované filmové štáby neraz úplne zablokovali pohyb chodcov v kľúčových tepnách mesta."

Správa o spoplatnení fotenia prichádza v čase, kedy iné talianske mestá sa snažia o pravý opak. Aby pritiahli väčšiu pozonosť. V máji starosta Bormidy, talianskej horskej dediny, oznámil, že v snahe oživiť neustály pokles miestnej populácie, ktorá ma aktuálne už len 394 obyvateľov, vyplatí bonus vo výške 2 000 eur každému, kto by sa tam presťahoval . Daniele Galliano, starosta vidieckej dediny v regióne hornatého regiónu Ligúria, umiestnila na Facebooku reklamu, ktorá má rovnako prilákať nových obyvateľov do malebnej dediny, z ktorej mladí odchádzajú za prácou do miest.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy