Počet nových nezamestnaných v USA klesol

Minulý týždeň sa počet nových žiadateľov o štátnu podporu v nezamestnanosti v krajine zmenšil o 5 tis. na sezónne upravených 229 tisíc.

Počet nových nezamestnaných Američanov, ktorí požiadali o štátne dávky, sa minulý týždeň znížil. Ministerstvo práce USA vo štvrtok informovalo, že počet nových žiadateľov o štátnu podporu v nezamestnanosti klesol o 5 tis. na sezónne upravených 229 tisíc. Štvortýždňový priemerný počet nových nezamestnaných, ktorý je menej volatilný, sa zmenšil na 44-ročné minimum 232 500.

Celkový počet Američanov poberajúcich štátnu podporu sa tiež nachádza na takmer 44-ročnom minime. Dávky v nezamestnanosti v krajine poberá 1,88 mil. ľudí, čiže o 7,9 percenta menej ako pred rokom. Zároveň ide o najnižší počet od decembra 1973. Rast americkej ekonomiky sa v uplynulých šiestich mesiacoch zrýchlil po slabom štarte v úvode roka. Správa o tvorbe nových pracovných miest v októbri, ktorú americké ministerstvo práce zverejní v piatok, podľa predikcie ekonómov ukáže, že v krajine minulý mesiac vzniklo 308 tis. pracovných pozícií.

Súvisiace články

Aktuálne správy