Pre zmeny počasia zaznamenala ZSSK v nedeľu 65 mimoriadnych udalostí

Pre výrazné zmeny počasia zaznamenala Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od nedele 29. októbra do pondelka 30. októbra celkovo 65 rôznych mimoriadnych udalostí na železnici, ktoré narušili alebo ovplyvnili bezpečnosť a plynulosť vlakovej dopravy.
„Na viacerých tratiach boli popadané stromy, ťažkosti spôsobovali aj súvisiace výpadky napájania elektrickým prúdom z verejnej siete,“ opísal hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Aktuálne je podľa jeho slov doprava stabilizovaná.
V nedeľu však bola počas celého dňa prerušená doprava na viacerých tratiach Slovenska. Prerušená alebo obmedzená bola aj doprava z Českej republiky, Rakúska a Maďarska smerom na Slovensko. „ZSSK podľa možnosti a s ohľadom na miestne pomery zabezpečovala náhradnú autobusovú dopravu všade tam, kde to bolo možné,“ dodal Kováč.
Odrieknutých bolo podľa jeho slov približne 59 osobných vlakov. „ZSSK zabezpečila aj čakanie 28 prípojných vlakov, ktoré spolu čakali až 627 minút na vlaky zmeškané v dôsledku mimoriadnosti,“ vyčíslil hovorca.
Určité obmedzenia v doprave však podľa Kováča pretrvávajú aj počas pondelka. Napríklad na trati Tisovec – Brezno došlo o 06.22 h k pádu stromu, čo spôsobilo odrieknutie osobného vlaku. Zároveň o 06.25 h na trati Banská Bystrica – Radvaň spadnutý strom spôsobil 30-minútové meškanie rýchlika a osobný vlak meškal 36 minút.
Počas pondelka je pritom na trase Vyšné Hágy – Štrbské Pleso zavedená náhradná autobusová doprava, na trati Zohor – Devínska Nová Ves sa jazdí len po jednej traťovej koľaji a v úseku Čadca – Krásno nad Kysucou sa tiež jazdí po jednej traťovej koľaji.

Súvisiace články

Aktuálne správy