V spore o značku medzi výrobcom vín Mionetto a Kofolou dal súd EÚ za pravdu výrobcovi vín

Obe firmy sa v spore o podobu značiek medzitým dohodli na podmienkach súbežného používania oboch značiek tak, že Kofola použije svoju značku pre nealkoholické nápoje a Mionetto svoju značku iba pre alkoholické nápoje.

Všeobecný súd EÚ sídliaci v Luxemburgu potvrdil, že nárok na obchodnú značku „UGO“ má taliansky producent vín Mionetto a nie výrobca nealkoholických nápojov Kofola. Súd o tom informoval v piatok v správe pre média, ktorú poskytol agentúre SITA. Kofola značku pre nealkoholické nápoje vrátane ovocných džúsov zaregistrovala na Úrade Európskej únie pre duševné vlastníctvo (EUIPO) v Alicante ešte vo februári 2013. Proti tomu namietala firma Mionetto s tvrdením, že grafické zobrazenie obchodnej značky Kofoly je podobné jeho značke pre rovnaké produkty. EUIPO talianskej firme vyhovel, čo Kofola napadla na Všeobecnom súde EÚ.

Luxemburský súd však potvrdil rozhodnutie Úradu Európskej únie pre duševné vlastníctvo, podľa ktorého u spotrebiteľov existuje pravdepodobnosť zámeny oboch značiek. Súd tým rozhodol, že podanie Kofoly je neopodstatnené.

Súd poznamenal, že sa zdá, že obe firmy sa medzitým dohodli na podmienkach súbežného používania oboch značiek tak, že Kofola použije svoju značku pre nealkoholické nápoje a Mionetto použije je svoju značku iba pre alkoholické nápoje.

Keďže sa však táto dohoda dosiahla po tom, ako Úrad Európskej únie pre duševné vlastníctvo prijal svoje rozhodnutie, nebola relevantné pre rozhodnutie Všeobecného súdu EÚ.

Súvisiace články

Aktuálne správy