40 minút na vylúpenie štyroch bánk

, thedailybeast Foto: SITA/AP

Newyorská polícia pátra po žene, ktorá sa v utorok predpoludním miestneho času pokúsila za 40 minút vylúpiť štyri banky na Manhattane. Svoje dosiahla až v štvrtom prípade, odkiaľ si odniesla 3000 dolárov. Ako uviedla polícia, lupička nebola ozbrojená.

Žena najskôr vstúpila do pobočky Bank of America. Pokladníkovi podala lístok s výzvou, aby jej odovzdal peniaze. Žiadnu hotovosť ale nedostala. Otri  minúty podobný postup skúsila v banke  Capital One, kde ju videli s lístkom, ale pokladníkovi ho nakoniec nepodala. Ďalšou bankou v poradí bola Apple Bank, kde lupička svoj odkaz síce odovzdala, peňazí sa opäť nedočkala. Uspela až v štvrtej banke Chase Bank.

Mohamed Ali, manažér v Apple Bank, povedal, že ho pokladník zavolal k sebe, ale žena pokojne opustila banku bez hotovosti, keď videla, ako prichádza. Ali vypovedal, že podľa neho žena presne vedela čo robí, pretože amatérski lupiči vo väčšine prípadov vyvolávajú rozruch, ak nedostanú to, čo chcú. Ali povedal, že žena mala pod čiernym klobúkom červenú parochňu.

Žena je stále na slobode. Polícia jej oblečenie opísala inak. Údajne má na sebe šedú mikinu s kapucňou s nápisom "London" a čiernu "NY" čiapku. Hoci útočníčka pri prepadoch tvrdila, že má zbraň, ani v jednom z prípadov ju nevytiahla.

Súvisiace články

Aktuálne správy