Úsek diaľnice D1 s tunelom Višňové bude meškať, odhaduje NDS

Rozostavaný úsek diaľnice D1 z Lietavskej Lúčky po Dubnú Skalu, ktorého súčasťou je aj tunel Višňové, bude meškať. Odhaduje to Národná diaľničná spoločnosť (NDS).
V súčasnosti totiž stavbári podľa generálneho riaditeľa NDS Jána Ďurišina nestíhajú splniť druhý míľnik na stavbe, teda prerazenie tunela Višňové do decembra 2017. Diaľničiarov preto žiadajú o posunutie tohto termínu. „NDS v súčasnosti túto požiadavku skúma a v lehote sa k tomu vyjadrí,“ konštatoval Ďurišin. Omeškanie pri razení tunela odhaduje na štyri až štyri a pol mesiaca.
Podľa NDS však bude meškať aj dokončenie celého diaľničného úseku, ktoré bolo pôvodne naplánované na december 2019. „Áno, predĺži sa aj lehota výstavby, taký je predpoklad,“ uviedol Ďurišin. Diaľničiari nie sú spokojní s postupom prác na vonkajších objektoch stavby.
„Upozorňujeme na to, používame na to prostriedky, ktoré nám umožňuje zmluva o dielo a žiadame zhotoviteľa o predloženie nového, aktuálneho a záväzného harmonogramu,“ opísal Ďurišin. Ten stavbári prisľúbili v priebehu októbra. „Vtedy budeme múdrejší,“ dodal šéf NDS.
Úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala sa začal stavať v júni 2014 a dlhý je 13,5 kilometra (km). Jeho súčasťou je aj tunel Višňové, ktorý bude po dokončení najdlhším tunelom na Slovensku. Projekt stavia združenie firiem Salini Impregilo a Dúha za takmer 410 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy