JAVYS v 1. polroku 2017 neevidovala žiadny požiar ani pracovný úraz

V 1. polroku 2017 sa v akciovej spoločnosti Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS) neevidoval žiaden požiar, ani nebol registrovaný pracovný úraz. Nulová úrazovosť bola aj u zamestnancov dodávateľských firiem. Informovala o tom dnes hovorkyňa JAVYS Miriam Žiaková.
„Spoločnosť JAVYS v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP) a ochrany pred požiarmi pokračuje v roku 2017 v pozitívnom trende uplynulého roka, kedy zaznamenala v daných oblastiach štatisticky najlepší rok za sledované obdobie 2006 až 2016,“ priblížila.
V 1. polroku 2017 sa podľa nej v spoločnosti JAVYS, ktorá má 811 zamestnancov, neevidoval žiaden registrovaný pracovný úraz, nevyskytla ani jedna choroba z povolania a v hodnotenom období sa nezaznamenal žiaden pracovný úraz ani u zamestnancov dodávateľských firiem.
„K nulovému počtu pracovných úrazov zamestnancov dodávateľských organizácií prispela zvýšená kontrolná činnosť zo strany JAVYS a písomné upozornenia na dodržiavanie pravidiel BOZP. Prevencia úrazov a chorôb z povolania na rizikových pracoviskách bola zabezpečená aj prideľovaním vhodných osobných ochranných pracovných prostriedkov,“ spresnila Žiaková.
Jedným z hlavných ukazovateľov, ktorý poskytuje o stave BOZP v spoločnosti ucelený obraz, je ukazovateľ pracovnej úrazovosti zamestnancov spoločnosti, ako aj ukazovateľ úrazovosti zamestnancov dodávateľských organizácií poskytujúci obraz o riadení dodávateľov.
V oblasti BOZP je podľa Žiakovej hlavnou úlohou zisťovať ohrozenia a nebezpečenstvá, monitorovať zistené skutočnosti a v čo najväčšej miere ich eliminovať. „Za účelom skvalitnenia pracovných podmienok a zefektívnenia produktivity a kvality práce spoločnosť kladie na systém BOZP veľký dôraz. Najmä na preventívne opatrenia, pravidelné hodnotenia stavu BOZP a zapájanie sa zamestnancov do systému,“ dodala.
Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a. s., zabezpečuje v SR činnosti v oblasti záverečnej časti jadrovej energetiky. Medzi jej hlavné aktivity patrí vyraďovanie jadrových elektrární A1 a V1, nakladanie s rádioaktívnymi odpadmi, vyhoreným jadrovým palivom, inštitucionálnymi rádioaktívnymi odpadmi a zachytenými rádioaktívnymi materiálmi v rámci územia SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy