Čistý zisk skupiny MOL dosiahol za 1. polrok 639 mil. USD

Čistý zisk skupiny MOL, materskej spoločnosti Slovnaftu, dosiahol za 1. polrok 2017 úroveň 639 miliónov USD (538,79 milióna eur) a je najvyšší za celé uplynulé desaťročie. Informoval o tom dnes Ladislav Procházka zo spoločnosti Slovnaft.
„Vďaka veľmi dobrým výsledkom skupiny MOL v prvej polovici roka budeme náš výhľad hospodárskych výsledkov za celý rok 2017 upravovať významným spôsobom smerom nahor na hodnotu CCS EBITDA očistenú o mimoriadne položky prevyšujúcu 2,3 miliardy USD. Dosiahnuté výsledky sú dôkazom kvalít nášho integrovaného obchodného modelu, aj našich aktív. Okrem toho sme tiež dosiahli významný míľnik v transformácii našich petrochemických aktivít, ako ju definuje stratégia skupiny MOL do roku 2030, keď sme nedávno uzavreli kľúčové licenčné zmluvy nášho projektu výroby polyolov. Ďalšie pokračovanie v realizácii stratégie skupiny MOL do roku 2030 je pre nás rovnako významnou prioritou ako udržanie maximálnej návratnosti súčasných aktív,“ uviedol k výsledkom predseda predstavenstva a generálny riaditeľ skupiny MOL Zsolt Hernádi.
Skupina MOL je integrovaná medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v Budapešti. Skupina pôsobí vo viac ako 30 krajinách, kde zamestnáva 26.000 ľudí. V súčasnosti má Skupina MOL výrobné činnosti v ôsmich krajinách a prieskumné aktíva v 13 krajinách. Skupina MOL prevádzkuje v rámci svojho integrovaného hodnotového reťazca štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Skupina má tiež vlastnú sieť 2000 čerpacích staníc v 10 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

Súvisiace články

Aktuálne správy