Zamestnanosť v eurozóne aj v celej EÚ v prvom štvrťroku medzikvartálne stúpla o 0,4 %

Medziročne sa zamestnanosť v eurozóne počas januára až marca zvýšila o 1,5 % a v celej Európskej únii o 1,4 %, na Slovensku medzikvartálne stúpla o 0,3 % a medziročne o 2,1 %.

Počet zamestnaných ľudí v eurozóne aj v rámci celej 28-člennej Európskej únie v prvom štvrťroku tohto roka podľa sezónne upravených údajov medzikvartálne stúpol zhodne o 0,4 percenta. Rovnako o 0,4 percenta sa zamestnanosť v eurozóne aj v celej EÚ medzikvartálne zvýšila aj v štvrtom kvartáli vlaňajška. Informoval o tom v stredu štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Medziročne sa sa zamestnanosť v eurozóne v prvom štvrťroku zvýšila o 1,5 percenta a v rámci celej EÚ sa vzrástla o 1,4 percenta. V záverečnom štvrťroku vlaňajška zamestnanosť v eurozóne medziročne stúpla o 1,4 percenta a v celej EÚ o 1,1 percenta.

Na Slovensku sa zamestnanosť v prvom štvrťroku tohto roka medzikvartálne zvýšila o 0,3 percenta a medziročne vzrástla o 2,1 percenta. V rámci členských krajín Európskej únie, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, sa zamestnanosť v prvom štvrťroku medzikvartálne najviac zvýšila v Estónsku (2,8 %), na Malte (1,7 %), vo Švédsku (1,2 %) a v Írsku (1,1 %). Medzikvartálny pokles zamestnanosti počas januára až marca evidovali v Lotyšsku (-1,9 %), Rumunsku (-1,2 %), Chorvátsku (-0,6 %) a v Litve (-0,5 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy