Ministri odklepli spoločnosti Leyard Europe miliónový stimul

Firma plánuje investovať do rozšírenia svojho závodu na výrobu LED panelov. Investícia v priemyselnom parku Záborské pri Prešove by mala predstavovať vyše 5 miliónov eur.

Spoločnosť Leyard Europe dostane od štátu stimuly vo výške 1,05 milióna eur. Pomoc by mala byť vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok v objeme 850 tisíc eur. Zvyšok štátnej pomoci v sume 200 tis. eur by mal byť vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta. Štátnu pomoc pre spoločnosť Leyard Europe schválil v stredu vládny kabinet.

Firma plánuje investovať do rozšírenia svojho závodu na výrobu LED panelov. Investícia v priemyselnom parku Záborské pri Prešove by mala predstavovať vyše 5 miliónov eur a malo by vďaka nej vzniknúť 119 nových pracovných miest. Po rozšírení závodu by sa mala výroba zvýšiť viac ako štvornásobne. Takmer celá produkcia bude smerovať na export.

Spoločnosť Leyard Europe je pobočkou čínskej spoločnosti Leyard Opto-electronic Co., Ltd., ktorá je popredným výrobcom širokej škály LED displejov a komponentov. Na Slovensku pôsobí od roku 2013. Výrobky firmy boli úspešne implementované napr. v dispečerských centrách, vývojových centrách automobiliek, či obchodných centrách.

Súvisiace články

Aktuálne správy