Predaj virtuálnych slúchadiel Sony už prekročil 1 milión

Japonský výrobca elektroniky Sony už predal na celom svete viac ako 1 milión kusov virtuálnych slúchadiel ku hernej konzole PlayStation. Pomohla mu pritom pomerne nízka cena, vďaka ktorej sa tento produkt stáva lídrom na trhu s podobnými výrobkami. Uviedol to dnes šéf ázijskej divízie interaktívnej zábavy firmy Sony Atsuši Morita.
„Predaj slúchadiel VR (virtual reality) ku konzole PlayStation, ktorý sme spustili v októbri, prekonal naše očakávania,“ povedal Morita. Dodal, že koncern posilňuje výrobu a aktuálny nedostatok slúchadiel by sa mal čoskoro vyriešiť.
Analytici vzhľadom na „dynamiku predaja“ predpovedajú, že koncern Sony je v dobrej pozícii na to, aby získal náskok a vedúcu pozíciu pred rivalmi v tomto segmente trhu.
Morita zdôraznil, že je to len začiatok dlhodobej vízie Sony v oblasti virtuálnej reality. Technológiu VR pritom označil za „najväčšiu inováciu od zrodu televízie“.
„VR vám umožňuje cestovať na miesta svetového dedičstva alebo do vesmíru z pohodlia domova. Je to ako stroj času alebo dvere kamkoľvek,“ dodal.

Súvisiace články

Aktuálne správy