Objednávky britského spracovateľského priemyslu v apríli stúpli

V prieskume Konfederácie britského priemyslu (CBI) 26 % britských priemyselníkov uviedlo, že ich objednávky vzrástli a podľa 17 % klesli. Výsledkom je podľa metodiky CBI bilancia +9 percent.

Celkové objednávky britského spracovateľského priemyslu v apríli vzrástli na najvyššiu úroveň od februára 2015. Vyplýva to z prieskumu Konfederácie britského priemyslu (CBI), ktorého výsledky zverejnila v piatok na svojej internetovej stránke. V rámci 432 oslovených firiem 26 percent uviedlo, že ich objednávky sú vyššie ako bežne a podľa 17 percent firiem sú ich objednávky menšie ako zvyčajne. Výsledkom je podľa metodiky CBI bilancia +9 percent.

Pokiaľ ide o zahraničné objednávky, 22 percent firiem z odvetvia britského spracovateľského priemyslu uviedlo, že ich objednávky sú vyššie ako zvyčajne a podľa 12 percent oslovených sú celkové objednávky nižšie. Výsledná bilancia je +10 percent. Objem výroby v uplynulých troch mesiacoch podľa 41 percent respondentov posilnil a 12 percent uviedlo, že produkcia bola menšia. Výsledná bilancia je podľa zaokrúhlených údajov +28 percent, čo signalizuje, že výroba rástla najrýchlejšie od decembra 2013.

Silný rast výroby britskí priemyselníci očakávajú aj v najbližších troch mesiacoch. Rast výroby predpokladá 37 percent spoločností britského sektora spracovateľského priemyslu a jej pokles predpokladá 10 percent firiem. Výsledná bilancia je podľa zaokrúhlených údajov +28 percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy