Rast zamestnanosti vo Francúzsku sa v 1. kvartáli spomalil

Zamestnávatelia vo Francúzsku vytvorili aj v 1. kvartáli nové pracovné miesta, ale ich počet sa oproti predchádzajúcemu štvrťroku znížil. Vyplýva to z predbežných údajov štatistického úradu Insee.
Konkrétne, zamestnanosť vo Francúzsku bez poľnohospodárskeho sektora sa v prvých troch mesiacoch tohto roka zvýšila o 0,4 % oproti predchádzajúcemu štvrťroku, keď medzikvartálne vzrástla o 0,4 %.
Celkovo firmy v druhej najväčšej ekonomike eurozóny (bez poľnohospodárstva) vytvorili v období január-marec 49.400 nových miest, čo je menej ako 67.300 nových pozícií, ktoré pridali v 4. kvartáli 2016.
V medziročnom porovnaní sa počet zamestnancov vo francúzskych firmách bez agrosektora v prvých troch mesiacoch tohto roka zvýšil o 198.300 alebo 1,2 %.
Motorom rastu zamestnanosti bol sektor služieb, zatiaľ čo v priemysle a v stavebníctve zamestnanosť v sledovanom období klesla.
Tempo rastu dočasných pracovných miest sa v 1. štvrťroku 2017 tiež spomalilo na 1,8 % zo 6,6 % v 4. kvartáli vlani. V medziročnom porovnaní stúpol počet dočasných miest vo Francúzsku v období január- marec o 14,2 % alebo 83.200 nových miest.

Súvisiace články

Aktuálne správy