Na opravu ciest v okrese Žarnovica dá kraj z rezervy viac ako 618.000 eur

Na opravu ciest II. a III. triedy v okrese Žarnovica dá Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) z rezervy viac ako 618.000 eur. Podľa poslanca BBSK za okres Žarnovica Jána Tomáša pôjde o vybrané úseky šiestich ciest.
O prerozdelení prostriedkov na rekonštrukcie ciest rozhodovali poslanci BBSK na uplynulom rokovaní krajského zastupiteľstva. O konkrétnych úsekov v jednotlivých okresoch rozhodovali samotní poslanci za dané okresy a teda Ján Tomáš a Kamil Danko.
Najviac prostriedkov, a to viac ako 262.000 eur pôjde na opravu vybraných úsekov o dĺžke približne 8,7 kilometra na ceste Hodruša Hámre – Banská Štiavnica. Sumu takmer 103.000 eur vyčlenili poslanci na vybrané úseky cesty Nová Baňa – Kajlovka. Na vybrané úseky cesty od Brodu po Kľak pôjde takmer 87.000 eur, na cestu do Orovnice viac ako 60.000 eur. Kraj tiež opraví vybrané úseky cesty z Dolného Župkova do Horného Župkova v sume takmer 70.000 eur, no a približne 36.000 eur vyčlenili poslanci na opravu vybraných úsekov cesty od Žarnovice po Veľké Pole.
Podľa Tomáša ide o úseky, ktoré sú v nevyhovujúcom a havarijnom stave. Základným kritériom pri výbere bolo podľa jeho slov hodnotenie Banskobystrickej regionálnej správy ciest z hľadiska kvality ciest.
Tomáš dodal, že na opravu ciest v okrese pôjdu aj ďalšie prostriedky. „Pre okres Žarnovica boli ešte schválené prostriedky v registri investícií v rozpočte kraja, pretože vlani sa neukončili druhá etapa Brod – Kľak, Nová Baňa – Malá Lehota a Žarnovická Huta – Prievidza,“ dodal Tomáš s tým, že ide o viac ako 200.000 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy