Mesto začalo po zime opravovať výtlky na cestách

Žilinská mestská samospráva sa po náročnom zimnom období pustila do opráv miestnych komunikácií. "Dlhotrvajúce mínusové teploty počas tohtoročnej zimy vytvorili na cestách v Žiline veľké množstvo výtlkov.

Žilinská mestská samospráva sa po náročnom zimnom období pustila do opráv miestnych komunikácií. „Dlhotrvajúce mínusové teploty počas tohtoročnej zimy vytvorili na cestách v Žiline veľké množstvo výtlkov. Klimatické podmienky nám však dovolili naplno rozbehnúť ich opravu až v posledných dňoch,“ informoval dnes TASR hovorca mesta Pavol Čorba.
Doplnil, že v rámci rozpočtu sa vykonáva kompletná letná i zimná údržba, v tomto roku na ňu radnica vyčlenila 1,5 milióna eur. „V prvom rade sme začali opravovať poruchy z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na komunikáciách, kde je zvýšená frekvencia výskytu mestskej hromadnej dopravy. Následne budú opravy pokračovať na ostatných cestách,“ skonštatoval. V priebehu mája plánuje magistrát začať s opravami komunikácií i v jednotlivých mestských častiach.
Približne do 1. novembra, kedy je začiatok ďalšej zimnej sezóny, bude mesto vykonávať na cestách bežnú údržbu. Práce môžu ovplyvniť len zlé poveternostné podmienky. „V súčasnosti sa opravujú komunikácie v meste, vzhľadom na veľký počet porúch vozovky. Vodičov preto prosíme o zvýšenú pozornosť, keďže práce prebiehajú na frekventovaných cestách,“ dodal Čorba.

Súvisiace články

Aktuálne správy