ŽSR opravia železničné priecestie vo Svrčinovci

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú 22. a 23. apríla opravovať frekventované železničné priecestie (s jedinečným identifikačným číslom SP0107) situované vo Svrčinovci pri zastávke, na ktorom sa železničná trať medzi ŽST Čadca a ŽST Čierne pri Čadci križuje s mimoriadne vyťaženou cestou I. triedy I/11.
ŽSR počas víkendu rozoberú celopryžovú priecestnú konštrukciu typu STRAIL, na ktorej vymenia poškodené diely. Taktiež dôjde aj k obnove popraskaného asfaltu na nábehoch cestnej komunikácie k priecestnej konštrukcii, aby bol zabezpečený plynulý a bezpečný prechod cez železničné priecestie.
Opravné práce sa budú realizovať 22. apríla v čase od 07.30 h do 14.20 h a 23. apríla v čase od 07.30 h do 14.20 h.
Pre účastníkov cestnej dopravy bude železničné priecestie vo Svrčinovci úplne uzatvorené v čase od 07.30 h prvého dňa výluky do 17.00 h druhého dňa výluky nepretržite. Pre cestnú dopravu je prenosným dopravným značením vyznačená obchádzková trasa cez dočasne zriadené železničné priecestie.
Nepretržitá úplná uzávera priecestia pre cestnú dopravu je odchýlna od koľajovej výluky z dôvodu technologického času potrebného na vytvrdnutie asfaltového betónu.
Počas dennej výluky 22. apríla budú vlaky osobnej dopravy na trati Čadca – Skalité odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou.
Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra – 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
ŽSR prosia cestujúcich aj účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej aj cestnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku opravy železničného priecestia.
Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy