ŽSR dokončujú opravu železničného priecestia v Komárne

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú dňa 6. apríla 2017 v čase od 08.00 h do 15.55 h realizovať výlukové práce v medzistaničnom úseku Zlatná na Ostrove – Komárno – Komárno štátna hranica.
V rámci tejto výluky sa v železničnej stanici (ŽST) Komárno na koľaji č. 101 zrealizuje oprava geometrickej polohy koľaje po strojnom čistení, ktoré sa vykonalo vo výlukách v termíne od 27. – 30. marca 2017. Zároveň sa dokončia opravné práce na priecestí v km 0,893. Priecestie sa následne vyasfaltuje. Toto má priradené JIČ (jedinečné identifikačné číslo priecestia) SP 2141, miestny názov priecestia je „Letecké pole“. Uvedená výluka si vyžaduje aj výluky uvedených medzistaničných úsekov. Práce vykonávajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.
Cestná uzávierka priecestia trvá nepretržite od 26. marca 2017 od 07.00 h do 7. apríla 2017 do 18.00 h.
Vzhľadom na to, že v úseku Komárno – Zlatná na Ostrove ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje RegioJet.
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy