Daniari očakávajú v tomto roku rekordný počet odložených daňových priznaní

K 31. marcu evidovala finančná správa takmer 93 tisíc odložených daňových priznaní k dani z príjmu. Medziročne to je nárast o tretinu.

Odklady daňových priznaní k dani z príjmov sú medzi daňovníkmi čoraz populárnejšie. Podľa údajov finančnej správy bude tento rok v ich počte zrejme rekordný. K 31. marcu ich správca dane evidoval takmer 93 tisíc, čo je o tretinu viac ako v rovnakom období minulého roka. Celkovo má finančná správa len 75 % daňových priznaní v porovnaní s celkovým počtom z minulého roka.

„Aktuálne je to zhruba 882 tisíc daňových priznaní z celkového počtu približne 1,2 milióna. Doručenie ďalších očakávame v najbližších dňoch, a to prostredníctvom poštových zásielok,“ informovala finančná správa.

Daňovníci využívali aj možnosť podania daňového priznania elektronicky. Tradične najviac ich finančná správa cez tento kanál dostala v posledný deň, teda 31. marca. Celkovo podali právnické a fyzické osoby do tohto termínu elektronicky vyše 167 tisíc daňových priznaní k dani z príjmu, čo bolo približne o päťtisíc priznaní medziročne viac.

Tohtoročnou novinkou bola možnosť podať daňové priznanie v mobilných kanceláriách na najväčšom daňovom úrade na Slovensku, v bratislavskej Petržalke. Túto možnosť podľa finančnej správy využilo vyše dvetisíc daňovníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy