Rokovanie Rady vlády SR na podporu exportu a investícií

Prvé tohtoročné rokovanie Rady vlády Slovenskej republiky na podporu exportu a investícií sa uskutoční v stredu 15. marca od 14.00 h v priestoroch Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na Hlbokej ceste 2 v Bratislave pod vedením jej predsedov – ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka a ministra hospodárstva SR Petra Žigu. Ťažiskovými bodmi rokovania budú východiská pre vypracovanie Bielej knihy proexportnej politiky 2017 a návrhy inovatívnych foriem kapacitného posilnenia ekonomickej diplomacie.
Hlavným zámerom Rady vlády SR na podporu exportu a investícií je zabezpečiť koordináciu presadzovania obchodno-ekonomických záujmov SR a jednotnej prezentácie SR v zahraničí prostredníctvom intenzívneho dialógu a vzájomnej spolupráce medzi štátnou správou a zástupcami podnikateľského sektora.
MZVaEZ SR informuje verejnosť o možnosti zúčastniť sa na zasadnutí Rady vlády SR na podporu exportu a investícií. Podmienkou je registrácia do 10. marca 2017 do 12.00 h na emailovej adrese rvpei@mzv.sk (verejnosť), resp. tlac@mzv.sk (novinári).

TASR o tom dnes informovali z tlačového oddelenia MZVaEZ SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy