Aktivita v čínskom priemyselnom sektore vo februári posilnila

Oficiálny index nákupných manažérov, ktorý zostavujú Čínska federácia pre logistiku a nákupy, stúpol na 51,6 bodu z januárových 51,3 bodu.

Tempo aktivity v čínskom priemyselnom sektore sa vo februári zrýchlilo. Indexy nákupných manažérov (PMI), ktoré zostavujú Čínska federácia pre logistiku a nákupy aj súkromná spoločnosť Caixin, minulý mesiac posilnili a dostali sa k blízkosti niekoľkoročných maxím. Oficiálny PMI zostavovaný Čínskou federáciou pre logistiku a nákupy stúpol na 51,6 bodu z januárových 51,3 bodu. Z prieskumu federácie vyplýva, že rast objemu nových objednávok na export bol rýchlejší ako rast celkových nových objednávok. To naznačuje, že hlavným faktorom rastu indexu bol globálny a nie domáci dopyt.

PMI, ktorý zostavuje spoločnosť Caixin, vo februári posilnil na 51,7 bodu z januárovej úrovne 51 bodov. Čínsky priemyselný sektor, ktorý zamestnáva milióny pracovníkov, sa počas uplynulého roka zlepšil. Analytici však upozorňujú, že toto zotavovanie pravdepodobne nebude udržateľné. Regulačné úrady totiž sprísňujú kontrolu poskytovania úverov a obmedzujú rast zadlženosti, ktorý považujú za nebezpečne rýchly.

Súvisiace články

Aktuálne správy