Kurz eura klesol na 1,0542 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny dnes pokračuje v poklese. Už v utorok (28. 2.) večer dolár podporili vyhliadky na rýchle zvýšenie úrokových sadzieb v USA, čo malo negatívny vplyv na euro. Prvý prejav amerického prezidenta Donalda Trumpa v Kongrese mal naopak relatívne slabý vplyv na spoločnú európsku menu.
Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0542 USD, pričom ešte v utorok večer sa jeho kurz nachádzal na úrovni 1,06 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok napoludnie referenčný kurz na 1,0597 USD/EUR.
Po utorkových vyhláseniach vedúcich predstaviteľov americkej centrálnej banky (Fed) pravdepodobnosť zvýšenia úrokových sadzieb už v marci podľa expertov stúpla z 50 % na 80 %. To znamená, že trhy počítajú s tým, že Fed tento mesiac bude pokračovať v sprísňovaní menovej politiky.
Naopak, prejav Donalda Trumpa v Kongrese mal na kurz eura len slabý vplyv. Investori boli sklamaní, pretože Trump nepriblížil detaily sľubovanej daňovej reformy ani plánovaných investícií do infraštruktúry.

Súvisiace články

Aktuálne správy