Poštová banka získala v Prvej Penzijnej 67-% majetkový podiel

Bratislava 19. decembra (TASR) – Poštová banka (PB), a.s., dnes nadobudla v správcovskej spoločnosti Prvá Penzijná 67-% majetkový podiel.

Ako ďalej informoval hovorca banky Ján Onda, majoritný podiel získala PB kúpou akcií od doterajšieho 100-% akcionára, spoločnosti ASIC-asset strategic investment company, a.s.

Hlavným zámerom PB je podľa Ondu poskytnúť svojim klientom nové formy investovania peňažných prostriedkov, teda formou nákupu podielových fondov. Klienti tak budú môcť urobiť v sieti pobočiek a obchodných miest PB na poštách. „Toto rozhodnutie tiež vyplývalo z dôvodov vyššej rentability, teda získania už existujúcich fungujúcich fondov, predajnej siete a klientov,“ odôvodnil Onda.

Ako uviedol, súčasťou dlhodobej prípravnej fázy, pred nadobudnutím majetkového podielu, bolo tiež uskutočnenie vlastného interného auditu, pričom bol zároveň vykonaný právny a ekonomický audit renomovanými nezávislými spoločnosťami. „Keďže výsledky auditov boli pozitívne, PB sa rozhodla pre kapitálový vstup do už existujúcej správcovskej spoločnosti,“ dodal Onda.

Správcovská spoločnosť Prvá Penzijná sa týmto stala členom bankovej skupiny Poštová banka, a.s.

Súvisiace články

Aktuálne správy