V budove bývalej banky otvorili podnikateľské a startupové centrum

Nové podnikateľské a startupové centrum Banka Žilina otvorili minulý týždeň v historickej budove bývalej banky na Legionárskej ulici v Žiline. TASR o tom dnes informoval riaditeľ Vedecko-technologického parku (VTP) Žilina Juraj Kavecký.
“Je nám cťou, že sa na otvorení Banky Žilina zúčastnilo veľa vzácnych hostí, ktorí spoločne vyjadrili podporu našim snahám vybudovať v Žiline priestor na prácu, stretnutia, rozbiehanie nápadov a čerpanie inšpirácie. Veríme, že sa v Banke Žilina budú stretávať ambiciózni ľudia, ktorí majú potenciál byť úspešní a posunúť nielen náš región o krok vpred,” povedal riaditeľ VTP Žilina.
Zdôraznil, že Banka Žilina je výsledkom dlhoročnej iniciatívy VTP Žilina o podporu startupovej komunity a podnikania a rozvíjajúcej sa spolupráce s investorom a majiteľom budovy Milanom Dubcom. „Hlavným cieľom je vytvoriť v Žiline miesto, kde nájdu inšpiráciu, nové vedomosti a motiváciu mladí ľudia a začínajúci podnikatelia. Miesto na obchodné stretnutia a vzdelávacie podujatia. Miesto, kde sa vytvorí komunita kreatívnych, ambicióznych a šikovných ľudí. Uvedomujeme si dôležitosť vzdelávania, mentoringu a networkingu na jednotlivých úrovniach podnikania. Preto chceme, aby sa Banka Žilina stala miestom, kde sa budú podnikatelia radi stretávať a pracovať na projektoch,“ uviedol Kavecký.
Nové podnikateľské a startupové centrum podľa neho reflektuje históriu miesta, keďže v budove sídlili už od čias Rakúsko-Uhorska banky – najskôr Rakúsko-uhorská, neskôr Československá národná a nakoniec Česko-slovenská obchodná banka. „Banka Žilina ponúka kreatívny priestor pre moderné podnikanie. Okrem coworkingu ukrýva aj niekoľko kancelárií, konferenčných a zasadacích miestností a kaviareň, ktoré majú spoločne slúžiť budúcim i súčasným podnikateľom, mladým ľuďom hľadajúcim priestor na rozvoj nápadov či študentom, ktorí sa chcú vzdelávať v oblasti podnikania,“ dodal riaditeľ VTP Žilina.

Súvisiace články

Aktuálne správy