Anonym vydražil posedenie pri káve s šéfom Applu za 610 000 USD

, ČTK;lad foto:TASR;SITA

Anonymný záujemca vydražil v internetovej aukcii posedenie pri káve so šéfom Applu Timom Cookom za 610.000 dolárov (474 191,54 EUR). Výťažok z aukcie získa medzinárodná nezisková organizácia The RFK Center for Justice and Human Rights.

Aukcie na stránkach Charity Buzz a odštartovala pred troma týždňami. Podľa ohodnotenia aukčnej  siene má stretnutie s Cookom cenu 50 000 USD. Víťazná ponuka prišla niekoľko minút pred ukončením aukcie. Uviedla to na svojich internetových stránkach televízna stanica CNN.

Posedenie pri káve sa uskutoční v centrále Applu v meste Cupertino v Kalifornii. Trvať by malo 30 až 60 minút. Víťaz si môže so sebou priviesť jedného hosťa. Náklady na cestu a ubytovanie si musí víťaz uhradiť sám. Návštevníci budú musieť podpísať dohodu o mlčanlivosti a podstúpiť bezpečnostnú kontrolu. Tiež nebudú môcť pri stretnutí posielať tweety alebo blogovať.

Podobnú akciu každoročne organizuje aj zakladateľ investičnej spoločnosti Berkshire Hathaway Warren Buffett, s ktorým môže víťaz aukcie organizovanej portálom eBay neskôr obedovať. Pri poslednej aukcii zaplatil anonym za obed s Buffettom 3,4 milióna dolárov. Výťažok ide aj na charitu.

Neziskovú organizáciu The RFK Center for Justice and Human Rights založili na pamiatku Roberta F. Kennedyho jeho rodina a priatelia.

Súvisiace články

Aktuálne správy