Slovensko je partnerom veľtrhu cestovného ruchu v Budapešti

Košice 27. februára (TASR) – Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 a 450. výročie korunovácie prvého uhorského kráľa v Bratislave budú hlavnými témami prezentácie Slovenska na veľtrhu Utazás Budapešť. Ako TASR informovala manažérka pre komunikáciu a PR aktivity Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Zuzana Nemcová, na najvýznamnejšom veľtrhu cestovného ruchu v Maďarsku, ktorý začína vo štvrtok 28. februára bude Slovensko partnerskou krajinou.
„Veľtržné partnerstvo prináša množstvo výhod, z ktorých najvýznamnejšia je zvýšená mediálna pozornosť. SACR ju podporí deň pred veľtrhom vo forme talkshow pre širokú verejnosť pod názvom Cup of Europe, kde nebude chýbať veľvyslanec Slovenskej republiky v Maďarsku či zástupcovia mesta Košice,“ uviedla Nemcová. podčiarkla, že počas veľtrhu SACR zorganizuje tlačovú konferenciu pre maďarské médiá a odbornú verejnosť, ako aj prezentáciu Slovenska a Košíc na partner-party vo vlakovom vozni MÁV Nosztalgia. „Tento špeciálny výletný vlak privezie počas roka maďarských návštevníkov do Banskej Štiavnice, Vysokých Tatier a dvakrát do Košíc,“ dodala.
V slovenskej expozícii sa bude prezentovať 20 vystavovateľov z radov miest, obcí a organizácií cestovného ruchu. „Sú to predovšetkým subjekty, pre ktoré je dôležitá maďarská klientela,“ doplnila Nemcová. Bratislavská krajská a oblastná organizácia turizmu bude maďarských návštevníkov lákať do korunovačnej Bratislavy, ktorá si tento rok pripomína 450. výročie korunovácie uhorského kráľa Maximiliána II. Habsburského. Išlo o prvého uhorského panovníka korunovaného v bratislavskom Dóme sv. Martina. Začala sa tým 267 ročná tradícia korunovačných slávnosti v Bratislave, ktorá trvala až do roku 1830.
Na významné bratislavské výročie korunovácií nadviaže aj program. Obdobie uhorských kráľov a kráľovien stvárni Bábkové divadlo Bratislava. Nebudú chýbať ani hudobné vystúpenia skupiny Silvayovci či zážitková slovenská gastronómia.
Veľtrh cestovného ruchu Utazás Budapešť, ktorý sa bude konať od 28. februára do 3. marca je určený odbornej aj širokej verejnosti. Organizátori veľtrhu očakávajú návštevnosť približne 60.000 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy