Gratex je vo finále o najprestížnejšie ocenenie austrálskeho poisťovníctva

Bratislava 3. júla (TASR) – Gratex Australia, dcérska spoločnosť slovenskej spoločnosti Gratex International, a.s., Bratislava, sa stala finalistom najprestížnejšieho ocenenia v poisťovníctve na austrálskom kontinente – Ceny austrálskeho poisťovníctva 2012 v kategórii Poskytovateľ služieb pre poisťovníctvo.
Líder na austrálskom trhu dopravného poistenia, spoločnosť Global Transport & Automotive Insurance (Global Transport), nominovala do súťaže Gratex Australia za úspešnú implementáciu poistného systému UPM (Underwriting Process Management), určeného pre jej aktivity v Austrálii.
Cena austrálskeho poisťovníctva, vyhlasovaná každoročne austrálsko-novozélanským Inštitútom pre poistenie a financie (ANZIIF) v spolupráci s magazínom Asia Insurance Review, spája všetky sektory poisťovníctva v Austrálii a na Novom Zélande, aby ocenila najvyššie štandardy excelentnosti a dosiahnuté inovácie firiem, tímov i jednotlivcov v tomto sektore.
Ako ukázali výsledky spoločnosti Global Transport, ako aj množstva ďalších poisťovní, riešenia spoločnosti Gratex pre toto odvetvie odstraňujú bariéry pre ich rast. Zvyšujú ich prevádzkovú kapacitu systémami, ktoré riadia a automatizujú poistné procesy a môžu priniesť zásadné zlepšenie výsledkov.
Poisťovňa Global Transport vybrala pre projekt UPM spoločnosť Gratex Australia na základe jej dôkladnej znalosti poisťovníctva a doterajších výsledkov na poistnom trhu. Kľúčovou úlohou bolo nahradenie viacerých systémov a množstva manuálnych procesov jednou integrovanou platformou.
S integrovaným systémom správy dokumentov sa všetky činnosti poisťovne Global Transport zmenili na "bezpapierovú kanceláriu", čo viedlo k veľmi výraznému zvýšeniu produktivity. Všetka dokumentácia je automaticky vytvorená systémom, pričom ďalšie externé dokumenty, ktoré môžu byť prijaté v tlačenej podobe, napríklad posudky, sú v novom systéme digitalizované, indexované a automaticky priradené k správnej entite v systéme. Global Transport tým získal škálovateľnú platformu, ktorá zároveň minimalizuje náklady a zabezpečuje prísne dodržiavanie regulačných požiadaviek. Zamestnanci sa tak namiesto manuálnych procedúr vďaka ich automatizácii môžu venovať práci s vyššou pridanou hodnotou.
Cena austrálskeho poisťovníctva 2012 bude vyhlásená na galavečeri v austrálskom Sydney 16. augusta 2012 za účasti viac ako 800 predstaviteľov tohto odvetvia.
TASR informovala spoločnosť Gratex International.

Súvisiace články

Aktuálne správy