S odkupom súkromných poisťovní sa Fico chce ponáhľať

Jedna verejnoprávna zdravotná poisťovňa je podľa Fica pre Slovensko najlepším riešením

BRATISLAVA 2. júla (SITA) – Zisk súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera je podľa premiéra Roberta Fica približne rovnaký ako rezerva vlády, ktorá išla na platy lekárov a sestier. Dôvera v roku 2011 zobrala z verejných zdrojov 40 mil. eur, s odkupovaním súkromných zdravotných poisťovní by sa tak mal štát poponáhľať, vyhlásil v pondelok na brífingu predseda vlády.

„Na jednej strane sa trápime, hľadáme rezervy, na druhej strane si niekto odkrajuje z verejných zdrojov peňazí. Veď oni predsa majú správne fondy, z ktorých majú žiť,“ uviedol. Jedna verejnoprávna zdravotná poisťovňa je podľa neho pre Slovensko najlepším riešením. Ako dodal, Dôvera na rozdiel od druhej súkromnej poisťovne Union neodmietla rokovania s vládou na túto tému. S poisťovňami chce Fico hovoriť o tom, ako by mohlo odkúpenie prebehnúť a aká by bola hodnota poisťovní. „Pokiaľ to bude niečo rozumné, tak si myslím, že by sa k tomu malo pristúpiť,“ dodal premiér.

O možnosti odkúpenia súkromných zdravotných poisťovní Union a Dôvera hovoril Fico aj cez víkend v relácii STV O päť minút 12.

Súvisiace články

Aktuálne správy