Home Credit požičal klientom za kvartál 36,08 mil. eur

Slovenský Home Credit požičal svojim klientom v prvom kvartáli tohto roka o vyše štvrtinu viac než v prvom štvrťroku minulého roka.

Spoločnosť Home Credit Slovakia, ktorá sa zaoberá spotrebiteľským financovaním, požičala v prvom kvartáli svojim klientom 36,08 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 26,9 %. Ako ďalej pre agentúru SITA povedal analytik spoločnosti Home Credit Slovakia Michal Kozub, na obchodných výsledkoch sa pozitívne prejavilo oživenie ekonomiky, ktorá začala výrazne rásť. „Spotrebitelia už tak úzkostlivo nešetria a sú ochotní opäť o niečo viac nakupovať,“ povedal Kozub.

Najúspešnejšou v prvom štvrťroku bola podľa Kozuba hotovostná pôžička, kde firma poskytla istinu o takmer polovicu vyššiu ako v prvom štvrťroku 2011. Na tomto výsledku má podiel rastúci záujem o požičiavanie cez telefón, ale aj vybavenie pôžičky cez internet. Podľa Kozuba sa darilo aj účelovým úverom na mieste predaja, ktoré rástli o 8,5 %, najmä vďaka výraznému oživeniu v maloobchodnom predaji. Kreditné karty rástli o 27,5 %. „Zvýšil sa aj počet čerpaní z týchto kariet, čo znamená, že spotrebitelia využívajú karty stále častejšie aj pre svoje bežné každodenné nákupy,“ dodal Kozub.

Spoločnosť Home Credit Slovakia vznikla v roku 1999. Ponúka širokú škálu úverových produktov, a to pôžičky na mieste predaja, hotovostné pôžičky, auto úvery, kreditné karty a revolvingové pôžičky. Je súčasťou Home Credit Group, ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe a Ázii a táto skupina je zase súčasťou finančnej a investičnej skupiny PPF. V minulom roku klientom spoločnosť Home Credit Slovakia požičala 137,4 mil. eur pri medziročnom náraste o 23,8 %. Zároveň dosiahla čistý zisk 6,3 mil. eur. Medziročne tak dokázala zlepšiť svoj hospodársky výsledok o 3,9 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy