Za 14 dní prevádzky prepravili vlaky RegioJet 60.000 ľudí

Dunajská Streda 20. marca (TASR) – Za dva týždne prevádzky prepravili vlaky RegioJet na južnom Slovensku viac ako 60.000 cestujúcich, čo je denne cca 4500 osôb. Informoval TASR hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.
"Fenoménom sa stalo bezplatné pripojenie k internetu cez wi-fi sieť vo vlakoch, ktoré RegioJet priniesol ako jednu z hlavných noviniek v oblasti služieb. Za 14 dní prevádzky sa celkom realizovalo približne 11.000 internetových pripojení a objem prenesených dát bol priemerne na deň 8,5 GB," priblížil hovorca s tým, že internet zadarmo je využívaný hlavne v ranných spojoch do Bratislavy a v popoludňajších v opačnom smere, keď cestujúci jazdia do zamestnania a naspäť. Dodal, že ďalšou výhodou vlaku je ušetrený stres a čas, ktorý si vyžaduje riadenie vlastného vozidla. Vlak sa navyše vyhne aj všetkým kolónam a zápcham.
RegioJet na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno kompletne nahradil štátnu Železničnú spoločnosť Slovensko (ZSSK) a ponúka denne viac ako 50 spojov a novú úroveň služieb v regionálnej železničnej doprave. Na koľajnice prišiel nový súkromný dopravca s modernými vozidlami, lepšou cenou, novým konceptom cestovného poriadku a službami, ktoré doposiaľ neboli v regionálnej železničnej doprave poskytované. "To sa pozitívne premietlo do záujmu o cestovanie modernými vlakmi na tejto trase," podčiarkol Ondrůj a pripomenul, že RegioJet priniesol klimatizované nízkopodlažné vozidlá Talent kanadského výrobcu Bombardier i nový cestovný poriadok s pravidelným taktom a spojmi jazdiacimi v špičkových časoch až v polhodinových intervaloch.
Najrýchlejšie spoje zvládajú trasu medzi Bratislavou a Dunajskou Stredou za rekordných 38 minút a ponúkajú cestujúcim v ranných spojoch aj dennú tlač.

Súvisiace články

Aktuálne správy