Provident poskytol na Slovensku pôžičky za 63 mil. libier

Zisk Providentu v Českej republike a na Slovensku klesol vlani medziročne o 9,4 % na 37,8 mil. libier.

Spoločnosť Provident Financial, ktorá pôsobí v oblasti poskytovania krátkodobých pôžičiek, poskytla v minulom roku na Slovensku 138 tis. zákazníkom pôžičky v objeme 63,3 mil. libier (GBP). V susednej Českej republike poskytol Provident 262 tis. zákazníkom pôžičky v objeme 149,2 mil. GBP. Zisk Providentu v Českej republike a na Slovensku klesol medziročne o 9,4 % na 37,8 mil. GBP. „Na znížení zisku sa prejavilo predovšetkým navýšenie zliav zákazníkom za predčasné splácanie pôžičiek, ktoré predstavovalo 8,6 milióna libier,“ informovala spoločnosť. Celkový hrubý zisk skupiny IPF Group, do ktorej spadá aj Provident Financial s.r.o., vzrástol za minulý rok o 9 % na 100,5 milióna GBP.

Počet obchodných zástupcov Providentu v Českej republike a na Slovensku vzrástol v minulom roku o 7 % a počet zákazníkov sa zvýšil o 4 %, čo predstavovalo mierne pomalší rast oproti plánu. „Objem poskytnutých pôžičiek rástol výraznejšie ako počet zákazníkov – o 10 %, čo zodpovedalo zvýšeniu objemu pôžičiek poskytnutých kvalitným zákazníkom a viedlo to k rastu priemerných čistých pohľadávok vo výške 9 %,“ dodáva spoločnosť. Platobná morálka zákazníkov v minulom roku zostala podľa spoločnosti na stabilnej úrovni a percento zníženia hodnoty pohľadávok vo výške 20,9 % zodpovedalo do značnej miery roku 2010.

Spoločnosť Provident Financial s.r.o. pôsobí na slovenskom trhu krátkodobých pôžičiek domácnostiam od roku 2001. Na Slovensku zabezpečuje zázemie spoločnosti 280 zamestnancov a vyše 1 400 obchodných zástupcov. Výška pôžičky od spoločnosti sa pohybuje od 140 do 1 500 eur s dĺžkou splácania 45 alebo 60 týždňov.

(1 EUR = 0,8439 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy