Grécko musí euroskupinu presvedčiť, že našlo chýbajúce milióny pre rozpočet

Brusel 20. februára (TASR) – Amadeu Altafaj, hovorca komisára EÚ pre finančné a menové záležitosti Olliho Rehna, na dnešnom stretnutí s novinármi uviedol, že momentálne nevie odpovedať na otázku, z akých zdrojov vykryjú Atény sumu 325 miliónov eur, ktorá chýbala do scelenia tohoročného štátneho rozpočtu Grécka. Všetky odpovede podľa neho poskytne dnešné večerné rokovanie ministrov financií eurozóny (euroskupina).
"Bude to grécka strana, ktorá má ministrom predostrieť splnenie všetkých podmienok," upozornil hovorca EK a dodal, že medzi tieto podmienky patrí aj vykrytie fiškálnej "diery" v tohoročnom rozpočte vo výške 325 miliónov eur.
Altafaj priznal, že vykrytie chýbajúcej sumy patrilo medzi jedno z najťažších rokovaní s gréckou stranou v poslednom období a novinárom pripomenul, že Grécko pôvodne bojovalo s trojmiliardovým deficitom pre tohoročný rozpočet.
Grécky minister financií Evangelos Venizelos musí dnes komisára Rehna a všetkých členov euroskupiny presvedčiť, že jeho partneri vo vláde našli spôsob, ako vykryť aj posledné chýbajúce milióny eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy