Dva dlhodobé úvery v Prima banke nahradí mesto Trenčín jedným v ČSOB

Trenčín 16. februára (TASR) – Mesto Trenčín splatí Prima banke predčasne dva úvery. Na reštrukturalizáciu úverov v bývalej Dexia banke si zoberie úver z Československej obchodnej banky (ČSOB). Rozhodli o tom poslanci na dnešnom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
Podľa poslanca Jána Kanabu, ktorý návrh reštrukturalizácie predkladal, si mesto zobralo v roku 2007 dva dlhodobé úvery v Dexia banke Slovensko (dnes Prima banka). Zostatok nesplatených úverov je k dnešnému dňu viac ako 4,47 milióna eur, splatené mali byť do roku 2017, resp. do roku 2022.
„Mesto Trenčín prijme na prefinancovanie nesplatenej istiny dvoch dlhodobých úverov z Prima banky vo výške 4.475.464,72 eura jeden dlhodobý účelový úver z ČSOB v rovnakej výške. Dva dlhodobé úvery prijaté z Prima banky tak budú splatené. Realizácia reštrukturalizácie úverov nebude mať vplyv na výšku dlhovej služby mesta, nakoľko prijmeme jeden dlhodobý úver a súčasne splatíme dva dlhodobé úvery v rovnakej výške,“ uviedol Kanaba.
Mesto by malo úver čerpať okamžite, splácať ho bude do konca mája 2015 v 39 pravidelných splátkach. Prvých 38 splátok bude vo výške 54.578,84 eura, záverečná splátka vo výške viac ako 2,4 milióna eur. Reštrukturalizáciu úverov zároveň poslanci zapracovali ako zmenu aj do mestského rozpočtu na tento rok.

Súvisiace články

Aktuálne správy