Šarišské Dravce budú mať protipovodňovú ochranu za 1,8 mil. eur

Rozšírenie vodovodu v obci Teriakovce v okrese Prešov bude stáť 995 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Oba projekty majú byť spolufinancované z európskych zdrojov cez Operačný program Životné prostredie.

Protipovodňová ochrana v obci Šarišské Dravce v okrese Sabinov bude stáť 1,77 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Stavebné práce zamerané na úpravu miestneho Kučmanovského potoka a potoka Goduša uskutoční firma Strabag, s.r.o. Vybraný dodávateľ uspel v užšej súťaži spomedzi dvoch predložených ponúk, keď odhadované náklady boli 1,78 mil. eur bez dane. V podmienkach súťaže vypísanej ešte v novembri 2010 obec počítala s tým, že práce budú trvať devätnásť mesiacov. „Realizáciou projektu sa vytvorí stavba, ktorá pomôže predchádzať záplavám na priľahlom území a následným hmotným škodám na majetku občanov a obce Šarišské Dravce,“ informovala obec vo Vestníku verejného obstarávania.

Obec Teriakovce v okrese Prešov rozšíri miestny vodovod. Ako obec informovala o výsledku užšej súťaže, zákazku na práce za takmer 995 tis. eur bez dane získala sabinovská firma EKO SVIP, s.r.o. v konkurencii piatich uchádzačov. Podľa tendra vyhláseného ešte vlani v marci predpokladaná cena prác naplánovaných na dva roky bola 2,05 mil. eur bez dane. Obe investície majú byť spolufinancované z európskych peňazí cez Operačný program Životné prostredie.

Súvisiace články

Aktuálne správy