Podielové fondy skončili v mínuse 18,6 mil. eur

Najvyššie záporné predaje z jednotlivých typov fondov v uplynulom týždni zaznamenali fondy krátkodobých investícií, a to v objeme 10,4 mil. eur.

Trend odlevu prostriedkov z podielových fondov pokračoval aj v uplynulom týždni. Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) zaznamenali v šiestom týždni záporné čisté predaje na úrovni 18,6 mil. eur. Celkové predaje pritom predstavovali 30,9 mil. eur a spätné nákupy 49,5 mil. eur. Najvyššie záporné predaje z jednotlivých typov fondov pritom zaznamenali fondy krátkodobých investícií, a to v objeme 10,4 mil. eur.

V mínuse takmer 8 mil. eur skončili aj fondy peňažného trhu a dlhopisové fondy zaznamenali záporné predaje za 4,5 mil. eur. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade fondov z kategórie iné o 4,1 mil. eur a fondy fondov skončili v mínuse 1,8 mil. eur. Záporné predaje v objeme 1,7 mil. eur vykázali aj zmiešané fondy, pričom špeciálne fondy nehnuteľností zaznamenali mínusové predaje za 488 tis. eur a fondy krátkodobého peňažného trhu vykázali záporné predaje za 287 tis. eur.

Špeciálne fondy cenných papierov na druhej strane zaznamenali kladné predaje za 11,4 mil. eur a akciové fondy skončili s plusovými predajmi v objeme 1,1 mil. eur. Kladné predaje vo výške 132 tis. eur vykázali aj špeciálne fondy profesionálnych investorov.

Najvyššie celkové predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal Tatra Asset Management, a to vo výške 3,9 mil. eur. Asset Management Slovenskej sporiteľne na druhej strane vykázal záporné predaje za 12,1 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 6. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1766/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy