ECB ponechala úrokové sadzby na nezmenenej úrovni 1 %

Frankfurt nad Mohanom 9. februára (TASR) - Európska centrálna banka (ECB) ponechala dnes hlavnú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni, pričom pozornosť finančných trhov sa najnovšie zameriava na to, či je banka pripravená pomôcť Grécku vyhnúť sa nekoordinovanému bankrotu.

Frankfurt nad Mohanom 9. februára (TASR) – Európska centrálna banka (ECB) ponechala dnes hlavnú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni, pričom pozornosť finančných trhov sa najnovšie zameriava na to, či je banka pripravená pomôcť Grécku vyhnúť sa nekoordinovanému bankrotu.
ECB ponechala hlavnú úrokovú sadzbu na úrovni 1 % a prijala vyčkávaciu pozíciu po niektorých priaznivých správach z ekonomiky.
"Takéto rozhodnutie sa dalo očakávať," povedal ekonóm ING Carsten Brzeski. "Všetka pozornosť sa teraz sústreďuje na Grécko a úlohu ECB," dodal naznačujúc očakávania trhov, s čím príde prezident ECB Mario Draghi na tlačovej konferencii.
Podľa dvoch zdrojov z eurozóny sa predstavitelia ECB zatiaľ nevedia zhodnúť na tom, ako by banka mala pomôcť Grécku pri reštrukturalizácii dlhu. Trhy preto čakajú na vyjadrenia Draghiho, viacerí ekonómovia však pochybujú, že šéf ECB podá podrobnejšie informácie o tom, čo je banka pripravená v tejto veci urobiť.

Súvisiace články

Aktuálne správy