Obec Banské plánuje opatrenia proti povodniam za 1,7 mil. eur

Protipovodňové úpravy v Banskom v okrese Vranov nad Topľou majú trvať štrnásť mesiacov. Výstavba kanalizácie a rekonštrukcia čističky odpadových vôd v obci Pakostov v okrese Humenné môže stáť predbežne 1,54 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty a práce sú plánované na 22 mesiacov.

Protipovodňová ochrana v obci Banské v okrese Vranov nad Topľou môže stáť podľa predpokladov 1,7 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Práce sú naplánované na štrnásť mesiacov od uzatvorenia zmluvy s budúcim dodávateľom a budú zamerané na úpravu miestneho potoka Oľšavka a Črchlinského potoka. Podľa vyhlásenej užšej súťaže projekt na ochranu pred povodňami by mal byť spolufinancovaný z európskych peňazí cez Operačný program Životné

Záujemcovia môžu požiadať o účasť vo verejnom obstarávaní do 27. februára. Obec Banské požaduje, aby uchádzači v predchádzajúcich troch rokoch dosiahli priemerný ročný obrat z rovnakých alebo podobných prác najmenej 2 mil. eur bez dane. Ďalšou podmienkou je, že uskutočnili aspoň päť stavieb tohto zamerania, pričom jedna stavba musí mať hodnotu minimálne 1,7 mil. eur.

Obec Pakostov v okrese Humenné začala užšiu súťaž na práce pri výstavbe kanalizácie a rekonštrukcii čističky odpadových vôd. Odhadovaná cena investície s trvaním 22 mesiacov je 1,54 mil. eur bez dane a má byť takisto spolufinancovaná z európskych zdrojov cez Program cezhraničnej spolupráce Poľska a Slovenska. Ide o projekt pod názvom Partnerstvo pre výstavbu kanalizačných systémov v obciach Zarszyn a Pakostov.

Firmy majú požiadať o účasť v súťaži do 27. februára a obec Pakostov plánuje vyzvať vybraných záujemcov na predloženie ponuky 28. februára. Požadovaný obrat za posledné tri roky je najmenej 2 mil. eur. Potrebné sú tiež referencie aspoň o troch vykonaných stavbách kanalizácií a čističiek v rokoch 2007 až 2011, keď každá z týchto stavieb musí mať hodnotu minimálne 1,4 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy