Košická MČ Dargovských hrdinov stavia 150 nájomných bytov

Košice 19. júna (TASR) – Asi 165 miliónov Sk si vyžiada výstavba 150 nájomných bytov, ktorú od konca minulého roka realizuje košická mestská časť (MČ) Dargovských hrdinov. Podľa starostu MČ Ladislava Lumtzera 70 miliónov Sk z tejto čiastky tvorí úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Štát podporil výstavbu dotáciou vo výške 85 miliónov Sk, pričom v tejto sume sú zahrnuté už aj náklady na infraštruktúru. Zvyšných desať miliónov Sk tvoria vlastné zdroje MČ. Dodávateľom stavby je košická spoločnosť KAME – Slovakia Group.

Výstavba zahŕňa jedno-, dvoj- a trojizbové bytové jednotky. Jej súčasťou sú aj tri bezbariérové byty. Prví nájomníci by sa mohli začať sťahovať už v októbri, prípadne v novembri tohto roku. Zvláštnosťou nájomných bytov na sídlisku Dargovských hrdinov je, že sa nestavajú klasickou technológiou, ale ide o montované drevostavby.

Starosta dodal, že pri výbere nájomníkov budú uprednostnení obyvatelia MČ. Jednou z podmienok získania bytu bude, aby úspešní žiadatelia vinkulovali sumu vo výške ročného nájomného v prospech mestskej časti pre prípad, že by neuhrádzali svoje záväzky. Nájomné zmluvy sa budú podpisovať na tri roky.

Výstavba nájomných bytov v MČ Dargovských hrdinov je v súčasnosti najväčšou bytovou výstavbou v rámci Košíc. Samotné mesto vzhľadom na svoju zložitú finančnú situáciu momentálne nestavia žiadne byty pre svojich obyvateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy