Nemocnicu v Žiline zmodernizuje Váhostav

Nový urgentný príjem a zmodernizovanie onkologického oddelenia zabezpečí pre Nemocnicu s poliklinikou Žilina spoločnosť Váhostav - SK, a.s. Celková konečná cena zákazky financovanej prostredníctvom Operačného programu Zdravotníctvo je 10,963 mil. eur. bez dane z pridanej hodnoty.

Nový urgentný príjem a zmodernizovanie onkologického oddelenia zabezpečí pre Nemocnicu s poliklinikou Žilina spoločnosť Váhostav – SK, a.s. Celková konečná cena zákazky financovanej prostredníctvom Operačného programu Zdravotníctvo je 10,963 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Pôvodne sa pritom počítalo so sumou 10,925 mil. eur bez DPH. O víťazovi užšej súťaže rozhodla najnižšia cena. O zadaní projektu sa rozhodlo ešte 20. novembra minulého roka.

Zákazka pozostáva z troch častí. Predovšetkým pôjde o vybudovanie urgentného príjmu a oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). Nový objekt bude pozostávať z príjmovej a ambulantnej časti, expektačných lôžok, jednotiek urgentnej starostlivosti a lôžkového fondu OAIM. Ďalej sa v zdravotníckom zariadení zmodernizuje onkologické oddelenie prostredníctvom obstarania lineárneho urýchľovača. Súčasťou projektu sú však aj služby súvisiace s dodávkou, a to montáž, inštalácia dodaných prístrojov, ich uvedenie do prevádzky, ako aj ich odskúšanie.

Nemocnica s poliklinikou Žilina poskytuje zdravotnú starostlivosť na 23 lôžkových oddeleniach s celkovým počtom 822 lôžok z toho 59 na JIS-kách. Disponuje 74 špecializovanými ambulanciami a 70 miestami v stacionároch.

Firma Váhostav – SK, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 11. augusta 1993, obchodné meno Prvá slovenská tunelárska, a.s. so sídlom v Bratislave používala do 26. apríla 2001. Sústreďuje sa na inžinierske a dopravné stavby, občianske a priemyselné, ako aj ekologické a vodohospodárske stavby.

Súvisiace články

Aktuálne správy