Slovenská pošta chce kúpiť trezorovú techniku za 7,5 mil. eur

Slovenská pošta vyhlásila verejnú súťaž na dodávku bezpečnostných úschovných objektov. Súčasťou zákazky na štyri roky je technická údržba, sťahovanie, profylaxia a likvidácia.

Slovenská pošta, a. s., chce na dodávku bezpečnostných úschovných objektov, teda trezorovej techniky na celom území Slovenska, vynaložiť predbežne 7,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (9 mil. eur vrátane dane). Súčasťou zákazky plánovanej na štyri roky je technická údržba, sťahovanie, profylaxia a likvidácia. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, uchádzači môžu predkladať ponuky do 30. januára 2017 a dodávateľ má vzísť z elektronickej aukcie.
Jednou z podmienok účasti v tendri je dosiahnutie obratu v rokoch 2013 až 2015 v celkovom objeme minimálne 6 mil. eur. Uchádzači majú preukázať, že za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania dodali skriňové trezory v hodnote najmenej 1,2 mil. eur bez dane, dotačné zariadenia za 50 tis. eur a trezorové pokladnice s časovou zámkou za 2 mil. eur.
Potrebné sú aj referencie o poskytovaní služieb spojených so záručným a pozáručným servisom, ako aj s výkonom profylaktických činností v hodnote 800 tis. eur, o sťahovacích a manipulačných prácach s bezpečnostnými úschovnými objektmi za 350 tis. eur a tiež o likvidácii trezorovej techniky v objeme stotisíc eur.
Spoločnosť Slovenská pošta, a. s., so sídlom v Banskej Bystrici vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur, jej akcie spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má najrozsiahlejšiu pobočkovú sieť s vyše 1 540 poštami.

Súvisiace články

Aktuálne správy