Počet ropných vrtov v USA sa tento týždeň zvýšil

V krajine pribudlo trinásť vrtov na prieskum ložísk ropy a plynu a ich celkový počet stúpol na 637. Ceny ropy sú najvyššie od leta 2015.

Počet vrtov na prieskum ložísk ropy a zemného plynu v USA sa tento týždeň zvýšil o trinásť na 637. Informovala o tom houstonská spoločnosť Baker Hughes Inc., ktorá poskytuje služby na ropných poliach. Firma uviedla, že 510 vrtov bolo zameraných na prieskum ložísk ropy a 126 slúžilo na prieskum ložísk zemného plynu. Jeden vrt bol zmiešaný. 

V štáte Texas sa počet vrtov v tomto týždni zvýšil o štrnásť, v Novom Mexiku pribudli dva vrty a v štáte Colorado jeden. V Oklahome a v štáte Wyoming sa počet vrtov znížil zhodne o dva. V rovnakom období pred rokom bolo v USA 709 aktívnych vrtov na prieskum ložísk ropy a plynu. V posledných týždňoch však počet vrtov v krajine opäť rastie. 

Ceny ropy sa nachádzajú najvyššie od leta minulého roka. Ľahká americká ropa sa v závere tohto týždňa obchodovala na úrovni 51,90 USD za barel a severomorská ropa Brent, ktorá sa považuje za medzinárodnú referenčnú cenu, tohtotýždňové obchodovanie uzavrela na hodnote 55,21 USD za barel. 

(1 EUR = 1,0439 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy