Ratingová agentúra Fitch zvýšila rating Ukrajiny na B-

Ratingová agentúra Fitch zvýšila rating Ukrajiny, pričom ako dôvod uviedla zmiernenie finančných tlakov na Kyjev. Prispelo k tomu najmä schválenie úveru pre Ukrajinu zo strany Medzinárodného menového fondu (MMF) v septembri tohto roka. Informovali o tom agentúry AFP, TASS a portál RTTNews.
Agentúra oznámila, že rating Ukrajiny zvýšila z CCC na B-. Výhľad ratingu stanovila stabilný, čo znamená, že v dohľadnom čase by sa meniť nemal.
Podľa Fitch sa medzinárodné rezervy zvýšili a k posilneniu došlo aj v oblasti makroekonomickej stability. Ako agentúra dodala, za 10 mesiacov roka sa rezervy zvýšili o 2 miliardy na 15,5 miliardy USD (14,21 miliardy eur).
Fitch očakáva, že tento rok dosiahne ukrajinská ekonomika rast na úrovni 1,1 %, pričom počíta s tým, že v roku 2017 by sa mal zrýchliť na 2,5 %. Ďalšie zrýchlenie očakáva v roku 2018, a to na úroveň 3 %.
Inflácia by mala tento rok dosiahnuť v priemere 14,9 %, zatiaľ čo za rok 2015 dosiahla až 48,5 %. Aj keď politické riziká podľa Fitch naďalej pretrvávajú, k otrasom na politickej scéne by v najbližšom období prísť nemalo.

Súvisiace články

Aktuálne správy