Tržby v priemysle v septembri medzimesačne klesli o 6,7 %

Tržby za vlastné výkony a tovar v septembri 2016 medzimesačne vzrástli doprave a skladovaní o 1,1 %, vybraných trhových službách o 0,9 %. Klesli v priemysle o 6,7 %, stavebníctve o 4,8 % a v informačných a komunikačných činnostiach o 1 %. Informoval o tom dnes Štatistický úrad (ŠÚ) SR.
V priemysle v septembri 2016 tržby medziročne vzrástli o 3,4 %. Vývoj ovplyvnil rast v dodávke vody, čistení a odvode odpadových vôd, odpadoch a službách odstraňovania odpadov o 5,8 %, dodávke elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 5,4 %, priemyselnej výrobe o 3,1 % a pokles v ťažbe a dobývaní o 2,2 %. V stavebníctve tržby siedmy mesiac po sebe medziročne klesali. V porovnaní so septembrom 2015 sa znížili o 22,3 %.
Celkové tržby v priemysle sa za deväť mesiacov roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška zvýšili o 4,7 %. Vývoj ovplyvnil rast v dodávke vody, čistení a odvode odpadových vôd, odpadoch a službách odstraňovania odpadov 9,1 %, dodávke elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 5,2 %, priemyselnej výrobe o 4,6 % a pokles v ťažbe a dobývaní o 4,7 %. Tržby stavebných subjektov sa znížili o 11 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy