Zisk Zurich Insurance v 3. kvartáli aj za 9 mesiacov vzrástol

Zisk švajčiarskej poisťovne Zurich Insurance Group v 3. štvrťroku 2016 prekonal odhady analytikov, keď vzrástol na viac ako štvrnásobok vlaňajšej hodnoty. Vďačí za to nižším výdavkom na prírodné katastrofy aj zníženiu svojich rezerv. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
Čistý zisk najväčšej švajčiarskej a piatej najväčšej európskej poisťovne za tri mesiace do konca septembra vyskočil na 912 miliónov USD (827,44 milióna eur) z 207 miliónov USD v 3. kvartáli 2015. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, poisťovni predpovedali menší zisk, v priemere 765,5 milióna USD.
Za tento výsledok vďačí len malému výskytu prírodných katastrof v uplynulom kvartáli. Okrem toho sa poisťovni v sledovanom období podarilo zredukovať náklady. Zurich Insurance Group zjednodušila organizačnú štruktúru a posilnila manažérsky tím, uviedol finančný riaditeľ George Quinn. No ešte stále nedosiahla očakávanú úroveň ziskovosti, dodal.
Prevádzkový zisk poisťovne v 3. kvartáli stúpol na 1,2 miliardy USD z vlaňajších 256 miliónov USD. A vďaka tomu sa prevádzkový zisk Zurich Insurance Group prvých deväť mesiacov roka zvýšil o viac ako tretinu na 3,4 miliardy USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy