Veľké americké banky v nasledujúcich rokoch presunú časť aktivít do EÚ

Je to neodvratné, veľké americké banky v nasledujúcich rokoch presunu časť svojich aktivít z Londýna do Európy po rozhodnutí britských voličov o brexite. Vyhlásil dnes francúzsky minister financií Michel Sapin. Informovala o tom agentúra Reuters.
Americkí bankári, s ktorými sa minister minulý týždeň stretol vo Washingtone, vraj naznačili, že už neuvažujú o tom, či odísť z Londýna, ale pripravujú sa na transfer.
„Dôjde k presunu aktivít na kontinent. Neviem v akom rozsahu a neviem presne, o ktoré aktivity pôjde, ale dôjde k presunu podnikania na kontinent,“ vyhlásil Sapin, podľa ktorého je to neodvratný dôsledok referenda, bez ohľadu na výsledok rokovaní o brexite.
Francúzska vláda dúfa, že priláka do krajiny čo najviac spoločností, ktoré plánujú opustiť Londýn. A snaží sa im uľahčiť sťahovanie, či už urýchlením procesu registrácie firiem alebo rozšírením daňových výhod pre vysťahovalcov.
Ale na druhej strane pomerne vysoké firemné dane vo Francúzsku predstavujú vážnu prekážku a vláda v Paríži podporuje aj zavedenie dane z finančných transakcií v desiatich štátoch EÚ.

Súvisiace články

Aktuálne správy