Odborníci a prevádzkovatelia hazardu diskutovali o jeho budúcnosti

Pôsobiť na vyčistenie prostredia hazardných hier od tých, ktorí kazia meno a vzťahy v tejto oblasti legálneho podnikania, je jedným z hlavných cieľov Aliancie za čistú hru - Clarify.

Pôsobiť na vyčistenie prostredia hazardných hier od tých, ktorí kazia meno a vzťahy v tejto oblasti legálneho podnikania, je jedným z hlavných cieľov Aliancie za čistú hru – Clarify. To bolo aj cieľom dnešnej konferencie v Bratislave za účasti poslancov Národnej rady SR, prevádzkovateľov hazardných hier, ale aj ZMOS-u a ďalších hostí.
Ako uviedol pre TASR riaditeľ aliancie Rafael Rafaj, išlo za viac ako 20 rokov o prvú konferenciu tohto druhu. Jej zorganizovanie si vyžiadala aj atmosféra okolo tohto druhu podnikania, pričom nie vždy sa argumentuje so znalosťou vecí. Problému sa chytili aj politici a téma sa stala prostriedkom na získavanie politických bodov. Preto je na jednej strane dobré, že na situáciu reaguje aj vláda novelou zákona o hazardných hrách, ktorá už je v súčasnosti na rokovaní v parlamente, ale na strane druhej nerieši zásadné problémy.
Rafaj: „Samotný návrh zákona si uvedomuje, že sú potrebné zmeny a ja vítam túto formu konferencie, ktorá sa snažila do diskusie vniesť odbornosť a skúsenosti, aby sme sa na Slovensku vyvarovali tým negatívam a kotrmelcom, ktoré absolvovali v Českej republike alebo inde. Tie skúsenosti sú také, že ak sa prekročí rozumná miera regulácie, otvára sa nám čierny trh a ten generuje ďalšie problémy.“
Ako ďalej uviedol, cieľom je tiež, aby zodpovednosť a transparentnosť bola na oboch stranách dialógu.

Súvisiace články

Aktuálne správy