Odcestoval na štátnu návštevu Rumunska

Prezident SR Andrej Kiska dnes odcestoval na dvojdňovú štátnu návštevu Rumunska. Počas nej bude rokovať s najvyššími ústavnými činiteľmi krajiny - prezidentom Klausom Iohannisom, predsedom vlády Dacianom Ciološom, predsedom Senátu rumunského parlamentu Calinom Popescom-Tariceanom a predsedom Snemovne poslancov rumunského parlamentu Florinom Iordachem.

Prezident SR Andrej Kiska dnes odcestoval na dvojdňovú štátnu návštevu Rumunska. Počas nej bude rokovať s najvyššími ústavnými činiteľmi krajiny – prezidentom Klausom Iohannisom, predsedom vlády Dacianom Ciološom, predsedom Senátu rumunského parlamentu Calinom Popescom-Tariceanom a predsedom Snemovne poslancov rumunského parlamentu Florinom Iordachem.
Okrem oficiálnych rokovaní vystúpi prezident Kiska spoločne s prezidentom Iohannisom na slovensko-rumunskom ekonomickom fóre a navštívi slovenskú krajanskú komunitu, ktorá žije v Rumunsku už viac ako 200 rokov.
Súčasťou návštevy bude aj udelenie štátneho vyznamenania Rad Bieleho dvojkríža III. triedy piatim rumunským vojenským veteránom, ktorí sa podieľali na oslobodzovaní Československa počas 2. svetovej vojny.
Štátnu návštevu Rumunska slovenská hlava štátu ukončí v utorok 11. októbra, kedy sa vo večerných hodinách vráti späť do vlasti.

Súvisiace články

Aktuálne správy