Koncern RWE sa zameria na investovanie v Spojených štátoch

Po úspešnom vstupe nemeckého energetického koncernu RWE na burzu so svojou dcérou Innogy jeho šéf Peter Terium hovoril o svojich ďalších podnikateľských zámeroch.
Kapitál, ktorý získal koncern predajom akcií Innogy, chce okrem iných aktivít investovať aj v Spojených štátoch. Tam vybuduje veterné parky a solárne elektrárne na veľkej ploche. Veterné parky však bude koncern zriaďovať aj v Nemecku, Poľsku a v Holandsku. Vstup Innogy na burzu priniesol koncernu do 5 miliárd eur.
V Spojených štátoch sa teraz buduje najviac veterných parkov v spolkovom štáte Texas. Terium však chce vstúpiť aj do ďalších štátov Únie. Experti Innogy už hľadajú podmienky na ich budovanie, s akými už majú skúsenosti v Nemecku. Malo by ísť o menšie parky v oblastiach so silným prúdením vzduchu.
RWE sa bude orientovať aj na budovanie slnečných elektrární. Ich moduly v poslednom období výrazne zlacneli. Teraz sa už môžu stať konkurencieschopné tradičným výrobcom elektrickej energie.
Koncern podľa Teriuma pred troma týždňami presvedčil kalifornské regulačné úrady, aby prevzali nemecké technické normy a štandardy na nabíjacie stanice pre autá s elektrickým pohonom. „A zatiaľ sme jediní výrobcovia,“ povedal manažér, „ktorých dobíjacie stanice sú certifikované“.
Innogy plánuje investovať do podnikateľských aktivít v rokoch 2016 až 2018 okolo 6,5 miliardy eur. Väčšina prostriedkov bude vyčlenená na budovanie rozvodných sietí a infraštruktúry.

Súvisiace články

Aktuálne správy