Tržby Bauer Media Group medziročne posilnili

Za svoj účtovný rok 2015 nemecká mediálna skupina vykázala tržby v sume 2,316 mld. eur, pričom v predošlom účtovnom roku boli v objeme 2,263 mld. eur.

Nemecká mediálna skupina Bauer Media Group za účtovný rok 2015 vykázala druhý najvyšší obrat vo svojej histórii. Jej tržby dosiahli úroveň 2,316 mld. eur, čiže medziročne stúpli z úrovne 2,263 mld. eur. Najviac k obratu firmy prispelo podnikanie v oblasti časopisov. Za uplynulý účtovný rok divízia tlače skupiny Bauer Media Group vykázala tržby v objeme 1,689 mld. eur. Predaj časopisov sa pritom na tržbách podieľal sumou 1,292 mld. eur. Mediálna skupina o tom informovala vo vyhlásení, ktoré v piatok poskytla agentúre SITA.

Najrýchlejšie počas účtovného roka 2015 rástla divízia rozhlasového vysielania skupiny Bauer Media Group, a to vďaka akvizíciám v Škandinávii a vo Veľkej Británii. Rozhlasová divízia vykázala tržby 320 mil. eur, čo bol medziročný rast o 38,5 percenta. Trajektóriu rastu si udržala aj divízia digitálnych médií, ktorej obrat bol v sume 122 mil. eur, čo bol medziročný rast o 16,2 percenta. Tržby zo zahraničia v uplynulom účtovnom roku tvorili 65,6 percenta celkového obratu firmy.

Bauer Media Group je aktívna v 20 krajinách. Na Slovensku pôsobí od roku 2007 prostredníctvom dcérskej spoločnosti Bauer Media Sk, ktorá vydáva Rytmus života, Eurotelevíziu, Telemagazín a ďalšie tituly. Do mediálnej skupiny na Slovensku patrí aj rozhlasová stanica Rádio Expres.

Súvisiace články

Aktuálne správy