Bratislavskému letisku stúpol za osem mesiacov počet cestujúcich o 13 %

Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave vybavilo za osem mesiacov tohto roka spolu na prílete a odlete 1,23 milióna cestujúcich. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená nárast o 13 %, keďže za osem mesiacov vlaňajška letisko vybavilo 1,09 milióna ľudí.
„V auguste 2016 sme napriek nepriaznivej geopolitickej situácii, ktorá ovplyvňovala dovolenkovú sezónu, vybavili spolu 254.659 cestujúcich na prílete a odlete. Je to najlepší augustový výsledok za posledných sedem rokov,“ doplnil generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík.
V ôsmom mesiaci narástlo podľa letiska aj množstvo vybaveného leteckého nákladu na 1652 ton. Znamenalo to nárast o 15 % oproti augustu 2015. Zároveň sa uskutočnilo 2752 letov, čiže odletov a pristátí. To bolo o 4 % menej ako počas minuloročného augusta.
Čo sa týka celých osem mesiacov, najviac ľudí cestovalo za toto obdobie do miest Londýn, Dublin, Berlín, Miláno a Moskva, a tiež z nich do Bratislavy.
Lety do Moskvy zabezpečuje letecká spoločnosť Pobeda, do ostatných najobľúbenejších štyroch miest letecká spoločnosť Ryanair. Tá ostáva podľa letiska už dlhodobo najväčším leteckým dopravcom v Bratislave. Za osem mesiacov totiž prepravila z bratislavského letiska a naň takmer 800.000 cestujúcich.

Súvisiace články

Aktuálne správy